Nieuwtjes

Hmm, heerlijk vers stro…

Stal Sluisjesdijk

Ja, dat zullen onze paarden wel gedacht hebben bij het aanschouwen van alle activiteiten op het land van de overbuurman van Stal Sluisjesdijk.

Op 24 en 25 juli jl. was het zover; we konden het land op en de geperste balen stro oppikken. Op de eerste dag werden de kleine balen in de schuur gebracht en op de volgende dag waren de grote balen aan de beurt. Dit is iedere zomer vaste prik bij Stal Sluisjesdijk en natuurlijk gebeurt het altijd als het bloedheet is; Als de combine van de boer het graan geoogst heeft (en dat doet hij als het droog weer is), dan krijgen wij het seintje, “ga maar stro laden”.

Stro 2018 Stal Sluisjesdijk
Petra houdt toezicht tijdens het lossen van een lading stro….

Op deze plek wil ik graag iedereen die geholpen heeft bedanken. Het is nogal een zweetdrijvend karwei en het stro gaat overal in je kleding zitten, maar dat weerhoudt de “die-hards” er niet van om klaar te staan als wij een beroep op ze doen. Gelukkig zijn er veel helpers bij, die dit al een aantal jaren met ons doen, dan gaan vele handelingen van zelf goed. En “nieuwelingen” worden uiteraard wegwijs gemaakt. We beginnen zo rond 4 uur ‘s middags en zo’n 7 uur later is alles onder dak. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd; er is genoeg te drinken en zo rond 7 uur ’s avonds staat er ook een heerlijke snack klaar; patat & co zorgen voor nieuwe energie.

Petra Roosjen, eigenaar van Stal Sluisjesdijk, schrijft hier over nieuwtjes, ditjes en datjes en nog veel meer!

Volg mij op Twitter en Facebook !